12/3/10

Salon des Refusés 01-Xalesteam























El "salon des refusés" era una exposició d´obres d´art que es feia paral.lela a una altra que les havia refusat previament, pel motiu que fos, generalment per problemes d´abastament.
El precedent més cèlebre el situem cap a l´any 1863, quan el Saló oficial de Paris va apartar les peces d´alguns dels pintors que més tard esdevindrien celebritats universals, la generació dels Impressionistes.
Aquesta imatge que veieu és un el.laborat disseny fet pels alumnes de Xalest il.lustrant un relat de l´escriptor Jordi Sierra i Fabra, i que tracta el tema de la discapacitat visual.
Tots els cursos de Xalest han participat al concurs de portades convocat per la Once, que presentava aquest escrit, encara sense nom. El repte era titular-lo i dissenyar-ne la portada.
Han estat dues setmanes de feina intensa. Tot el treball s´ha fet en equip, de manera que sovint els dibuixos a llapis es fotocopiaven per a treballar-los de manera seriada, fragmentada o fusionada.
Una sel.lecció de les obres s´ha enviat a concurs, finalment. A veure si hi ha sort.
Des de Xalesteam el que farem és anar mostrant algunes de les peces que no s´han pogut presentar a concurs, pel motiu que sigui.
Aquesta inèdita portada està feta partint d´un dibuix original del Jalil de tercer. El títol és fet de la font tipogràfica treta de la seva caligrafia. Els companys de tercer, sobretot el Jonathan, van encarregar-se de fer el collage de transparències que li fa de fons acolorit. Finalment la Cristina de quart B va retolar el dibuix damunt del paper de seda.

3 comentaris:

  1. la veritat, és una pena no hever tingut més temps i més posibilitat per fer més treballs.
    aquests alumnes de Xalest tenen molta imaginacó i el profe de vip molta visió per poder plasmar la seva obra. molt bé Santi, espero que alguns dels nostres treballs siguin dels guanyadors!!!

    ResponElimina
  2. HOla!
    Sóc la Mireia!
    Quin bloc tan maco!Quines coses tan increibles que esteu fent!us felicito, m'ha encantat!i felicitats pel profe també!
    una abraçada ben forta!
    ^-^

    ResponElimina
  3. omaaaaaaaaaa la mireia a kumentat EL RETORNO 2

    ResponElimina